Een huis kopen? Zo word je echt aantrekkelijk voor de verkoper!

Nu het huizenaanbod terugloopt, is de concurrentie voor jou als koper nóg groter. Wil je niet achter het net vissen? Maak jezelf aantrekkelijk voor de verkopers. Met de onderstaande vijf tips kiest de verkoper eerder voor jou.

1. Laat merken dat je goed voorbereid bent
Zorg dat je, voor de bezichtiging, weet dat de financiering geen problemen zal opleveren. Ken dus je financiële mogelijkheden én grenzen. Geef dat ook meteen aan bij de verkoper of verkoopmakelaar, tijdens het eerste contact of de bezichtiging. Jij hebt je voorbereidingen getroffen waardoor de verkoper minder risico loopt dat de verkoop niet door kan gaan.

2. Ga snel met een deskundige op pad
Lange bedenktijd heb je als koper niet. Je moet vaak al kort na of zelfs tijdens de bezichtiging al beslissen of je een bod wilt doen. Neem een aankoopmakelaar in de hand of ga met een andere (bouwkundige) deskundige het huis bezichtigen. Dat kan ook een familielid of vriend zijn. Zo kun je sneller beslissen en andere kopers te snel af zijn.

3. Stel je flexibel op
Vraag de verkopers naar hun verhuisplannen. Hebben ze al een huis gekocht? Dan is het in hun voordeel als jij al op korte termijn hun huis kunt overnemen. Moeten de verkopers zelf nog op pad? Toon dan ook flexibiliteit en geef ze de ruimte. Samen kom je er wel uit!

4. Voordat je biedt: weet wat een woning waard is
Verdiep je vooraf al in de waarde van een woning. Bekijk de WOZ-waarde van het huis zelf en van vergelijkbare woningen in de buurt. Het is belangrijk dat je een gevoel hebt bij wat een redelijk bod zou zijn. Neem de plaats waar je koopt, het woningtype en hoe lang het huis al te koop staat, mee in je overweging. Heb je daar hulp bij nodig? Een verkoopmakelaar kan je helpen bij het voorwerk.

5. Doe een serieus bod
Enthousiast over een huis? Jammer voor jou, maar er is echt sprake van een verkopersmarkt. Met een te laag bod neem je het risico dat je sowieso wordt overgeslagen. De vraagprijs en (ver) daarboven bieden is geen uitzondering. Staat een huis al wat langer te koop, dan is de noodzaak om direct de hoofdprijs te bieden minder noodzakelijk.

Serieus interesse in een huis? Houd in de gaten wat je maximaal kunt betalen. Je wilt niet dat de koop later alsnog stuk loopt op de financiering. Blijf dus bij je plan! Wil je weten wat je maximale budget is? Wij bespreken graag je persoonlijke situatie en berekenen de mogelijkheden voor je. Neem via onderstaand formulier contact met ons op.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Den Dulk & Partners maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie