Top-10 artikelen uit 2021. Heb je iets gemist?

Een hypotheek oversluiten was in 2021 mateloos populair en de huizenprijs ging verder door het dak. Daarnaast werden op Prinsjesdag verschillende wijzigingen aangekondigd voor het komende jaar. Deze onderwerpen staan met stip in de top-10 meest gelezen artikelen op onze site sinds afgelopen januari. Onderstaand het volledige overzicht.

Hypotheek oversluiten blijft booming door lage hypotheekrente
Ondanks een voorzichtige trendbreuk zijn de hypotheekrentes nog steeds erg laag. Een lagere hypotheekrente biedt kans op lagere maandlasten. Hierdoor blijft oversluiten van hypotheken populair onder huiseigenaren.

Lees het volledige artikel.

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis
Prinsjesdag is vaak een formaliteit, aangezien de meeste plannen vooraf al uitgelekt zijn. Dit jaar is een uitzondering op deze regel. Vooral alle onrust in het demissionaire kabinet trok de aandacht. Welk nieuws is er voor jouw uit het bekende koffertje gekomen?

Lees het volledige artikel.

Zo voorkom je een negatieve spaarrente
Zowel ABN Amro, ING als Rabobank verlaagden per juli de grens voor een negatieve spaarrente. Je hoeft niet lijdzaam toe te kijken, maar kan zelf ook voorkomen dat je de bank moet betalen voor het beheren van jouw spaargeld.

Lees het volledige artikel.

Gaat de hypotheekrente nu echt stijgen?
De rente op staatsobligaties ging in mei van dit jaar al fors omhoog. Het is vrij gebruikelijk dat de hypotheekrente vanzelf volgt. Geldverstrekkers hebben sinds die tijd de rente licht verhoogd, al valt het over de hele linie nog mee.

Lees het volledige artikel.

Wat zijn jouw risico’s als de woningprijs gaat dalen?
Op de overspannen huizenmarkt was er eerder dit jaar nog geen teken van afkoeling merkbaar. Sterker nog, de prijs verbrak record na record. Maar wat als het de andere kant op gaat en de bubbel uiteen spat?

Lees het volledige artikel.

Afschaffen jubelton en andere plannen van het nieuwe kabinet
De jubelton wordt afgeschaft en de actuele schuld gaat tellen bij een hypotheek met studieschuld. Voorbeelden van plannen uit het kersverse regeerakkoord. Welke plannen heeft het nieuwe kabinet nog meer?

Lees het volledige artikel.

Maximale hypotheek stijgt in 2022 voor lagere inkomens
Mensen met een inkomen tot ongeveer € 50.000 kunnen in 2022 iets meer lenen dan nu. De maximale leenruimte voor inkomens hierboven neemt juist iets af. Verder mag het tweede inkomen volledig worden meegenomen in de toekomst.

Lees het volledige artikel.

ING verlaagt drempel negatieve spaarrente wie volgt
ING verlaagde als eerste bank het bedrag waarover een negatieve spaarrente geldt. Niet lang daarna volgden andere banken, waaronder ABN en Rabobank. Hoe komt het dat de grens verder omlaag is gegaan?

Lees het volledige artikel.

Wanneer is het oversluiten van jouw hypotheek interessant?
Door de lage rente blijf oversluiten immens populair. Toch is het niet voor iedereen even geschikt. In welke sitautie is oversluiten interessant en waar moet je op letten?

Lees het volledige artikel

Co-housing: koop met familie of vrienden een huis
Een huis kopen is in deze markt niet voor iedereen mogelijk. Met één salaris is het vaak al helemaal onbegonnen werk. Co-housing kan de oplossing zijn. Weet wel waar je aan begint.

Lees het volledige artikel.

Uiteraard was er meer nieuws in 2021. Het volledige nieuwsarchief is via deze pagina te bereiken. Ook volgend jaar houden we je weer op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen op financieel gebied!

 

 

 

 

 

 

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Den Dulk & Partners maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie